HTML

Gasztro Kalandok

Arra gondoltam, hogy gasztro kalandozásaimat veletek is megosztom. Fő kedvenceim a mediterrán és a magyaros konyha. Szeretek kísérletezni, új ételeket kitalálni. Tartsatok velem!

Friss topikok

  • Sz_Kata: @mirx: Köszi a helyesbítést, a műszaki dolgokhoz nem értek, biztosan így van. (2012.08.26. 20:24) Malac muffin

Címkék

Archívum

Toszkán csirkemell

2012.08.26. 21:11 Sz_Kata

Ez egy igazi mediterrán stílusú étel. Imádjuk az olivaolajat és a szárított paradicsomot, ebben az ételben mindkettő megtalálható és ráadásul hihetetlenül gyorsan elkészül.

100_7245.JPG

Elkészítése: a csirkemelleket szeletekre vágjuk, és serpenyőben olivaolajon gyorsan egy kis kérget sütünk rá. Ezután ezt félretesszük. Vörös pestohoz az alapanyagokat összeaprítjuk. Lehet mozsárban, vagy robotgéppel is.

A kész pestot a csirkemellekre kenjük, rátesszük a paradicsomkarikákat és megszórjuk sajttal. Sütőben 180 fokon készre sütjük, amíg a sajt egy picit megbarnul.

Pestoból valószínűleg maradni fog, semmi gond, hiszen ez a legnemesebb saját készítésű vörös pestonk. Üvegben rakjuk el hűtőben, és később felhasználható pl. tésztaszószhoz. Fogok ajánlani ehhez is receptet.

Az idő rövidsége miatt a köret most rendkívül egyszerű karikára vágott sült krumpli, most nem ez a lényeg, hanem ez az isteni sült hús. Tálalhatjuk egyébként salátával is, pl. ruccola ágyon.

Hozzávalók 4 főre:

4 db csirkemell

2 szem szép érett paradicsom (vékony szeletekre vágjuk)

sajt 10-15 dkg lehetőség szerint parmezán sajt reszelve, de helyettesíthetjük mással is

Paradicsomos pestohoz:

150 g olajban eltett szárított paradicsom

3 gerezd foghagyma

1 csomó bazsalikom

20 g friss parmezán sajt ( ne az előre reszelt verziót vegyük, óriási a különbség a kettő között)

30 g hámozott mandula

100 ml olivaolaj (ha lehet extra szűz)

frissen őrölt bors

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokalandozasok.blog.hu/api/trackback/id/tr374733648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása