Most egy olyan desszert receptet osztok meg veletek, ami nem csak elképesztően könnyen és gyorsan elkészül, olyan alapanyagok kellenek hozzá, ami valószínűleg mindenkinek van otthon.
Kezdjük úgy, hogy két tojást szétválasztunk, sárgáját félretesszük, később valamihez használjuk el, ehhez a recepthez nem fog kelleni. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, amikor elkészült, ketté vesszük, mivel kétféle habot csinálunk.
Az egyikbe narancslekvárt keverjük bele, a másikba pedig a Bailey's likőrt. A keverést óvatosan, nagy íves mozdulatokkal végezzük, hogy a habot ne törjük össze.
Ha ezzel megvagyunk, óvatosan adagoljuk szép koktélos, vagy fagylaltos üvegpohárba.
Díszíthetjük narancshéj, vagy csokoládé reszelékkel, én most karamelles grillázst őröltem rá.
Hozzávalók 2 személyre:
2 tojásfehérje
4 púpozott evőkanál porcukor
3 evőkanál narancslekvár
pici Bailey's, vagy más krémlikőr - mennyisége a sűrűségétől függ, ne legyen a hab nagyon híg tőle
díszítés tetszés szerint