HTML

Gasztro Kalandok

Arra gondoltam, hogy gasztro kalandozásaimat veletek is megosztom. Fő kedvenceim a mediterrán és a magyaros konyha. Szeretek kísérletezni, új ételeket kitalálni. Tartsatok velem!

Friss topikok

  • Sz_Kata: @mirx: Köszi a helyesbítést, a műszaki dolgokhoz nem értek, biztosan így van. (2012.08.26. 20:24) Malac muffin

Címkék

Archívum

Narancsos Bailey's mousse

2012.08.16. 17:18 Sz_Kata

Most egy olyan desszert receptet osztok meg veletek, ami nem csak elképesztően könnyen és gyorsan elkészül, olyan alapanyagok kellenek hozzá, ami valószínűleg mindenkinek van otthon.

Kezdjük úgy, hogy két tojást szétválasztunk, sárgáját félretesszük, később valamihez használjuk el, ehhez a recepthez nem fog kelleni. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, amikor elkészült, ketté vesszük, mivel kétféle habot csinálunk.

Az egyikbe narancslekvárt keverjük bele, a másikba pedig a Bailey's likőrt. A keverést óvatosan, nagy íves mozdulatokkal végezzük, hogy a habot ne törjük össze.

Ha ezzel megvagyunk, óvatosan adagoljuk szép koktélos, vagy fagylaltos üvegpohárba.

Díszíthetjük narancshéj, vagy csokoládé reszelékkel, én most karamelles grillázst őröltem rá.

Nrancsos Bailey's mousse.JPG

Hozzávalók 2 személyre:

2 tojásfehérje

4 púpozott evőkanál porcukor

3 evőkanál narancslekvár

pici Bailey's, vagy más krémlikőr - mennyisége a sűrűségétől függ, ne legyen a hab nagyon híg tőle

díszítés tetszés szerint

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokalandozasok.blog.hu/api/trackback/id/tr674716045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása